75473Αν και οι καθυστερήσεις είναι συνεχόμενες, ώς προς την διαδικασία του κεντρικού ελέγχου από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, οι έλεγχοι θα είναι συστηματικοί σύμφωνα με τον σχεδιασμό.

Συγκεκριμένα το σχέδιο προβλέπει οτι οι έλεγχοι με τις διασταυρώσεις μεταξύ της βάσης δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών για τα οχήματα με άδεια κυκλοφορίας και αυτή των ασφαλιστικών εταιριών με τα ασφαλισμένα θα γίνεται δύο φορές ανά έτος.

Τέλη κυκλοφορίας 2017 στο gsis.gr: Τυπώσετε ΕΔΩ το σήμα αυτοκινήτου [pics]Έφτασε η ώρα... πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας 2017. Τυπώστε γρήγορα και με λίγες μόλις κινήσεις στο gsis.gr και το Taxisnet το σήμα αυτοκινήτου 2017. Σε λειτουργία η ειδική εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορίας 2017.

Τα τέλη κυκλοφορίας 2017 είναι στο Taxisnet και πλέον μπορείτε εύκολα να τα τυπώσετε στο gsis.gr. Οι φορολογούμενοι, ιδιοκτήτες οχημάτων, μπορούν και σήμερα να εισέρχονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή με τους προσωπικούς τους κωδικούς προκειμένου να ενημερωθούν για τα τέλη που τους αναλογούν και με βάση την ταυτότητα οφειλής να τα καταβάλουν ως την 31 Δεκεμβρίου 2016. Επίσης μπορούν να μπουν στην εφαρμογή και να βρουν τα τέλη κυκλοφορίας βάζοντας τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Έως και τις 2 Ιανουαρίου η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Παρατείνεται μέχρι τις 2 Ιανουαρίου η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, λόγω του ότι η καταληκτική ημερομηνίας εξόφλησής τους, συμπίπτει με αργία ή μη εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες.

 Συγκεκριμένα:
Η καταληκτική προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας ρυθμίζεται βάσει των διατάξεων της υποπαραγράφου Ε.7. της παραγράφου Ε του άρθρου πρώτου του νόμου 4093/2012 η οποία αναφέρει τα εξής:

 

 

%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-2017-01-04-11-19-28-%cf%80%ce%bc

 

"Ασθενείς που θα ζούσαν, πεθαίνουν: η κατάρρευση της ελληνικής δημόσιας υγείας". Αυτός είναι ο τίτλος προχθεσινού δημοσιεύματος της μεγάλης βρετανικής εφημερίδας Guardian, συγκλονιστικός και τραγικός, που συνοψίζει την κατάσταση στην Ελλάδα: άνθρωποι χάνουν ΑΔΙΚΑ τη ζωή τους στα δημόσια νοσοκομεία επειδή λείπουν οι βασικές υποδομές.

"Επτά χρόνια λιτότητας έχουν μετατρέψει τα νοσοκομεία σε "επικίνδυνες ζώνες", σημειώνεται στον υπότιτλο και συμπληρώνεται ότι "οι έλληνες γιατροί φοβούνται ότι θα έρθουν και χειρότερα".

Στη λεζάντα της κεντρικής φωτό του δημοσιεύματος (από διάδρομο δημόσιου νοσοκομείου) αναγράφεται ότι "πολλοί γιατροί και νοσοκόμες δουλεύουν υπερωρίες για να κρατήσουν το σύστημα ζωντανό"...